ENGLISH
0
Aktor S.A.
Aktor S.A.
2014-2019

Αθλητικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων στο Al Sadd: Ένα κόσμημα στη Ντόχα στο Κατάρ.

Ιανουάριος 2015

Το αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων Ali Bin Hamad Al Attiya Arena – Al Sadd Multi purpose Hall, του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού, είναι το κόσμημα των αθλητικών κέντρων στη Ντόχα, στο Κατάρ. Υποστηρίζει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με Χαντμπολ, Μποξ, Χόκευ επί πάγου, Μπασκετ, Βόλευ, Μπαντμιτον και Ρυθμική Γυμναστική. 

Συνολικής επιφάνειας 84.700 μ2, με τις κτιριακές εγκαταστάσεις να φθάνουν τα 54.600 μ2 περίπου και χωρητικότητας 7.700 θεατών, το αθλητικό κέντρο κατασκευάστηκε βάσει των υψηλότερων διεθνών προδιαγραφών ποιότητας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η μελέτη του συγκεκριμένου αθλητικού κέντρου, μελέτη -‘καμάρι’ της ΑΚΤΩΡ, είναι η πρώτη παγκοσμίως μελέτη έργου που έχει λάβει από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης του Κόλπου πιστοποιητικό 4 αστέρων σύμφωνα με το GSAS, το Σύστημα Αξιολόγησης Βιωσιμότητας του Κατάρ.  Η εκπληκτική αυτή διάκριση σχετίζεται με την κατά 100% επαναχρησιμοποίησητων επεξεργασμένων ακάθαρτων υδάτων, στην κατά 30% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και στην κατά 20% ανακύκλωση υλικών.

Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο με το γήπεδο και τα αίθουσες προπόνησης καθώς και πύργο κεραιών αναμετάδοσης.

Περιμετρικά του κέντρου, υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο όπως κιόσκια, ποδηλατόδρομοι, υδάτινα στοιχεία και καινούργιοι αυτοκινητόδρομοι, υπόγειο παρκινγκ χωρητικότητας 165 θέσεων καθώς και υπαίθριος χώρος στάθμευσης με στέγαστρο. Επιπλέον υπάρχουν 10 εξωτερικές είσοδοι/έξοδοι μαζί με αποκλειστική VIP είσοδο και χώρο στάθμευσης, μία είσοδος αποκλειστικά για τους αθλητές και μία για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το αθλητικό κέντρο Ali Bin Hamad Al Attiya φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα, με την ενεργό συνεχή συμμετοχή της Άκτωρ.

Για την ακρίβεια, πολύ πρόσφατα το αθλητικό κέντρο φιλοξένησε το 24ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatar 2015 στο Χάντμπολ. Εκεί διεξήχθησαν από 15/1/2015 – 01/02/2015 οι προκριμακτικοί, οι ημιτελικοί καθώς και οι αγώνες κατάταξης. 

Όλες οι εργασίες που αφορούσαν την ομαλή λειτουργία καθώς και τη συντήρηση του κέντρου κατά τη διάρκεια των αγώνων, ανατέθηκαν στην ΑΚΤΩΡ όπου η συνολική της συνεισφορά αναγνωρίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή με επιστολή που εξέφρασε τις ευχαριστίες για την άρτια εκτέλεση των εργασιών της. 

Στις 29 Μαρτίου, η ΑΚΤΩΡ ολοκλήρωσε μία σειρά εργασιών που αφορούσαν τις δοκιμές για σωστή λειτουργία και παράδοση του παγοδρομίου, το οποίο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της Ομοσπονδίας του Χόκευ στον Πάγο. Το έργο περιλάμβανε και την μετατροπή του παγοδρομίου, σε διάστημα 48 ωρών, σε γήπεδο.

Επιπλέον, η ΑΚΤΩΡ πρόσφατα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάδειξης Σταδίων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα από 18-21 Μαΐου. Το αθλητικό κέντρο Al Sadd αναδείχθηκε ένα από τα τρία καλύτερα (παγκοσμίως) στάδια, ανάμεσα σε πληθώρα υποψηφιοτήτων, στις κατηγορίες για το καλύτερο Στάδιο και τον καλύτερο Κατασκευαστή Σταδίων.

Καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μποξ ΑΙΒΑ 2015 θα φιλοξενηθεί στο Al Sadd, στις 8-18 Οκτωβρίου, η Ομοσπονδία του Μποξ του Κατάρ, έκανε μία δοκιμαστική διοργάνωση 19-24 Μαΐου.

Τέλος, το Αθλητικό Κέντρο έλαβε το βραβείο του «Κτηρίου της χρονιάς» στα εθνικά βραβεία MEED 2015. Η τελετή έγινε στις 27 Μαΐου στο Ντουμπάι.

Η κατασκευή και λειτουργία του αθλητικού κέντρου Ali Bin Hamad Al Attiya, ενδυναμώνει την ήδη εντυπωσιακή εμπειρία της ΑΚΤΩΡ στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και αναδεικνύει την εταιρεία ως έναν πολύτιμο συνεργάτη για τη διεξαγωγή όλων των μεγάλων αθλητικών συναντήσεων που γίνονται στη Ντόχα, στο Κατάρ. 

More News